Beste matras in 2020 – koopgids


Health / Monday, April 27th, 2020

Hoe kiest u uw beste matras?

Er zijn drie gangbare typen matrassen: binnenvering, schuim en verstelbaar. Op Slaapwijsheid.nl lees je hoe je het beste matras van 2020 kunt kopen.

Er is geen “juist” materiaal te kiezen, maar over het algemeen hebben zijliggers een zachtere matras nodig, buikslapers een stevige, en rugslapers vallen ergens tussenin. Naast de soorten matrassen en de stevigheid, moet u ook rekening houden met een aantal andere factoren. Van slaapstijl tot onderhandelen met een bedgenoot, Slaapwijsheid.nl vertel u wat u moet zoeken op basis van uw behoeften:

 

Als je van een bed met stuiteren houdt

Traditionele innerspring stijlen hebben dat vertrouwde springerige gevoel en kunnen steviger zijn. Onderling verbonden spoelen zijn extra duurzaam, maar individuele “pocketed” spoelen, elk bedekt met stof, verminderen het rimpeleffect dat optreedt als iemand aan één kant van het bed beweegt.

 

Als u de voorkeur geeft aan een stevigere basis

Traagschuimopties hebben minder vering en bieden meer drukontlasting. Om de kwaliteit te bepalen, kijkt u naar de dichtheid en de dikte van het schuim, die bepalen hoe diep u zult zinken. De nieuwere, online matrassen gebruiken over het algemeen verschillende lagen schuim, met zwaardere lagen aan de onderkant voor ondersteuning en lichtere, koelere soorten aan de bovenkant voor comfort.

 

Als u een pluche top wilt

Innerspring matrassen hebben meestal een fiberfill of een schuimrubberen buitenlaag, bedekt met een gewatteerde tijk. Maar zelfs als u een uber-plush gevoel wilt, laat u zich dan niet door een dik uitziend kussentje slingeren, omdat het in de loop van de tijd kan comprimeren. Het is vaak het beste om een stevigere, goed gewatteerde matras te kiezen en deze vervolgens te bedekken met een vervangbare matrastopper.

 

Als u het wilt vervangen

Denk aan een met lucht gevuld matras, zoals Sleep Number, dat een afstandbediening heeft die bepaalt hoeveel lucht er in de matras zit. Met twee naast elkaar gelegen kamers kunnen u en uw partner de stevigheid van de matras afzonderlijk aanpassen. Er zijn ook schuimrubberen matrassen (zoals die van Layla) met zachte en stevige zijkanten, zodat u het gewoon kunt omdraaien als dat nodig is, en modulaire ontwerpen waarmee u de veren aan de binnenkant kunt verschuiven.

 

Als u op uw zij slaapt

U wilt een oppervlak dat uw lichaamsgewicht ondersteunt en zich aan uw vorm aanpast. Binnenveren kunnen meer drukverlichting hebben dan sommige schuim- of latexmatrassen, maar een zachtschuimmatras of een matras met ingebouwde drukverlichtingspunten rond de schouders en heupen kan ook werken voor zijslapers.

 

Als je op je buik slaapt

Het laatste wat een buikslaper waarschijnlijk wil is een omhullend traagschuim – het zou verstikkend aanvoelen! In plaats daarvan zal een steviger bed de beste ondersteuning bieden. Denk aan een stevig schuim, dichte binnenvering, of een luchtgevulde matras.

 

Als je op je rug slaapt

Je wilt iets in het midden – een oppervlak dat ondersteunt, maar dat wat geeft zodat je ruggengraat in een gezonde lijn wordt gehouden. U zult geluk vinden bij elk type matras, maar u moet uw best doen om te zien wat voor u het beste voelt.

 

Als u warm slaapt

Fabrikanten kunnen zich laten meeslepen door beweringen over de koeleigenschappen, vooral als je kijkt naar alle lagen (beschermers, toppers, lakens, etc.) die bovenop de matras gaan. Schuim of latex kan echter de lichaamswarmte vasthouden, vooral als ze erg zacht zijn en veel van je lichaam naar binnen zakt. Nieuwere technologie helpt dit probleem te verlichten en u kunt uw bed altijd accesoriseren met toppers en lakens die verkoelende voordelen bieden.

 

Als u allergieën hebt

Schuim en latex zijn beide van nature antimicrobieel en bestand tegen huisstofmijt en schimmel. Als u kiest voor een binnenvering of lucht met fiberfill, zorg er dan voor dat u deze omsluit met een allergeenbestendige hoes om irriterende stoffen op afstand te houden.

 

Als u rugpijn heeft

Traagschuim en/of latex is het beste voor mensen met rugpijn, omdat het zich naar je lichaam vormt ter ondersteuning.

 

Als u niet kunt beslissen wat het meest belangrijk is

Sommige slimme fabrikanten maken een hybride matras die het drijfvermogen van een binnenste veerkern combineert met de bewegingsisolatie van traagschuim. Het is een best-of-both-worlds optie die veel partnergeschillen en slaapstijlen kan bevredigen.

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/beste-matras-per-slaappositie/