My Hoken
Image default
Offers

Sleetje rijden kan een hele andere betekenis hebben bij jouw hond

Als je hond met zijn kont over de grond heen beweegt kan er grappig en vooral leuk uit zien, maar dit is voor de hond niet altijd zo prettig. Het kan namelijk betekenen dat de hond ergens last van heeft. Dit kan uiteenlopen van wormen tot anaalklieren, maar het kan ook iets onschuldigs zijn zoals zand, wat uiteindelijk irriteert. Voor dat je weet wat de hond kan hebben, moet je zelf eerst weten hoe het er uit kan zien. Gelukkig vertellen wij hier meer informatie over. De anale klieren van de hond bevinden zich links en rechts van de anus. De klieren produceren een afscheiding waardoor er uiteindelijk geurtekens ontstaan. Maar het kan helaas wel een gebeuren dat de klieren verstopt raken en dan je hond hier veel last van heeft. Wil je meer informatie over de anale klieren? Lees deze blog dan verder!

 

Dit kan sleetje rijden veroorzaken

Het fenomeen sleetje rijden hoeft niet altijd te betekenen dat de hond last heeft van de anaalklieren, er kan namelijk ook dat er zand of gras aan het achterste is blijven hangen. Maar als je geen gras of zand ziet dan is de kans groter dan je hond verstopte anaalklieren heeft, raadpleeg op dat moment voor de zekerheid even een dierenarts. Als verstopte anaalklieren de diagnose is, dan moeten de anaalklieren geleegd worden. Het is dan wel belangrijk dat je hond vaste uitwerpselen heeft, want een van de grootste oorzaken van verstopte anaalklieren is diarree. Anaalklieren dienen er voor om afscheiding te produceren en ze geven dit door aan de anale zaken. Als ze niet geleegd kunnen worden hoopt het op in de zakken. Hierdoor ontstaat uiteindelijk de ontsteking.

 

Meer informatie nodig over verstopte anaalklieren?

Als je merkt dat je hond aan het sleetje rijden is, en je ziet verder geen zand of overgebleven uitwerpselen aan de kont dan is het verstandig om de huisarts te bellen. Op deze manier ben je gerustgesteld en weet je waar je aan toe bent. Maar je kan ook maatregelen nemen uit voorzorg. De partij Bellfor heeft speciaal hondenvoer die zorgt voor een stevige consistentie. Het voer van Belffor zorgt er voor dat je hond minder snel verstopte anaalklieren van een hond heeft. 

 

https://nl.bellfor.info/