My Hoken
Image default
Arts

Aroma’s voor je e-liquid

 

Het is gebruikelijk om te kiezen voor een kant-en-klare e-liquid voor je e-sigaretten, maar dat is de makkelijke weg. Want waarom zou je immers moeilijk doen als het makkelijk kan. Er zijn honderden verschillende smaken om uit te kiezen. Smaken met namen als Fizzy Cola Bottles, Fruit Salad en Rainbow Fruits Menthol. Dus je zou denken dat je daar wel wat tussen kunt vinden dat past bij jouw smaak. 

Toch zijn er steeds meer mensen die wat anders willen proberen voor hun e-smoker en zelf gaan experimenteren. Je kunt dit doen door de aroma’s te combineren met een base. Als je dit zelf wil proberen, maar geen idee hebt hoe, lees dan verder. In dit blog leggen we uit hoe je dit stap voor stap uit kunt voeren. 

Hoe maak ik mijn eigen aroma?

Voordat je aan de slag kunt met de verschillende smaken is het goed om alvast wat dingen in huis te hebben. Denk hierbij aan de base, een nicotinebooster, een mengflesje, een naaldspuitje en niet geheel onbelangrijk de aroma. Staat dit niet in jouw voorraadkast? Bezoek dan eens een online webshop als Eliquidmania. Daar kun je alles in huis halen wat je nodig hebt om je eigen aroma samen te stellen voor je e-smoker. Als je alle benodigdheden hebt kun je beginnen, hou je dan aan de volgende stappen: 

1. Bepaal de hoeveelheid e-liquid. Nadat je dit besloten hebt, weet je ook direct hoeveel milliliter je nodig hebt van de aroma. 

2. Tijd voor aroma. Je begint met het belangrijkst onderdeel van je vloeistof, namelijk de aroma. Twijfel je over de hoeveelheid die je hiervan moet toevoegen? Lees dan goed de bijsluiter om de mengverhouding te bepalen. Stelregel is: 0,(percentage) x (gewenst aantal ml e-liquid). 

3. Wel of geen nicotine? Sommigen vinden het prettig om nicotine te dampen, bij anderen ontbreekt die behoefte. Bij deze stap bepaal je of je kiest voor een nicotinevrije base of een laag met nicotine. De hoeveelheid booster hangt samen met het gewenste nicotinepercentage.  

4. De base. De hoeveelheid base die je toevoegt, hangt samen met het percentage aroma. Is de aroma 12% van het geheel? Dan wordt de base 88%. Super simpel toch!

5. Schudden maar. Heb je alles goed door elkaar geschud met het mengflesje? Mix alle vloeistoffen goed door elkaar. Na 30 seconden schudden, zitten alle stappen erop. Gefeliciteerd, je hebt je eerste e-liquid gemaakt!