My Hoken
Image default
Offers

De top 3 populaire camping regio’s in Frankrijk

Frankrijk, het land van de wijn, de camembert en het stokbrood. Maar het is vooral het land van de kampeervakantie. Elke zomer trekken we in grote getalen naar het zuiden en maken we van de door ons gekozen camping in Frankrijk een paar weken ons thuis. Ben je nieuwsgierig wat de drie populairste gebieden in Frankrijk zijn waar je op de camping de batterij kunt opladen? Lees dan verder!

Dordogne

De regio Dordogne dankt haar naam aan de rivier die door dit deel van Frankrijk stroomt. Deze regio in Frankrijk is bijzonder populair vanwege de bergen, de uitgestrekte bossen, de grotten en de kastelen. De Dordogne is haast een sprookjeswereld, de perfecte plek voor een ontspannen kampeervakantie in de natuur. Ga lekker kanoën over die rivier, bezoek de schattige plaatsjes zoals Bergerac en maak eindeloze natuurwandelingen. Ja, als je een camping in Frankrijk zoekt waar de natuur overal om je heen is, dan moet je de Dordogne zeker overwegen!

Ardèche

Ook de Ardèche, in het zuiden van Frankrijk, dankt haar naam aan de rivier. De Pont d’Arc siert praktisch elke postkaart die vakantiegangers vanaf de camping versturen. In werkelijkheid is deze rotsformatie veel imposanter dan de foto’s doen vermoeden. Als je hier met je kano onderdoor vaart, besef je hoe groots de natuur kan zijn.

Goed, de Ardèche is wat verder rijden, maar die inspanning wordt beloond. En ja, dankzij de populariteit is ook in dit deel van Frankrijk het aanbod aan accommodaties enorm. Dus ook voor jou zit er een goede camping tussen.

Languedoc-Roussillon

Sommige mensen houden van bergen, anderen van de kust. Languedoc-Roussillon is vooral voor de laatste groep vakantiegangers het ware paradijs. Eindeloze zandstranden waar je aan je kleurtje kunt werken, historische plaatsen waar je lekker over markten kunt flaneren en lekker eten. Ook voor zo’n vakantie staat de camping in Frankrijk paraat.

Luxe camping in Frankrijk

Tegenwoordig voldoet bijna elke camping in Frankrijk wel aan de minimumnormen die je aan een vakantiebestemming kunt stellen. Maar wie neemt genoegen met het minimum? Jij toch niet, zeker?

Kies niet voor zomaar een kampeervakantie, maar ga voor glamping. Bij glamping, een luxe kampeervakantie, ben je er van verzekerd dat je op een van de beste campings in Frankrijk verblijft. Maar glamping is meer dan dat: jouw accommodatie is namelijk al helemaal voor je ingericht bij aankomst. Dat is het betere kamperen: een ruime accommodatie, volledig gemeubileerd, met alle luxe die je van thuis gewend bent.

Klinkt goed, nietwaar? Precies, dus boek direct je camping in Frankrijk op www.glampings.com.