My Hoken
Image default
Offers

Drie leuke uitjes met je oma

Drie leuke uitjes met je oma

Iedereen houdt van zijn/haar oma. Maar, omdat de meeste oma’s al een dagje ouder zijn, kan het lastig zijn om leuke activiteiten te plannen om met haar uit te voeren. Veel beweging is al vaak geen mogelijkheid meer, waardoor veel activiteiten wegvallen. In deze blog noemen we drie activiteiten die je nog wel uit kunt voeren. Raak geïnspireerd!

 

  1. Naar de bioscoop

Het maakt niet uit hoe oud je bent – de bioscoop is en blijft een geweldig uitje. Jouw oma zal het hier ongetwijfeld mee eens zijn. Probeer natuurlijk wel rekening te houden met de filmkeuze: veel hedendaagse trends zullen langs je oma heen gaan, waardoor niet elke film even makkelijk te volgen is. Leg je oma lekker in de watten door haar snacks te betalen en zorg ervoor dat jullie een plek hebben waar je oma alles goed kan horen. Zo weet je zeker dat jullie allebei kunnen genieten van een geweldige film.

 

  1. High Tea

Is het voor jouw oma lastig om het huis te verlaten? Dan is een High Tea een perfecte mogelijkheid. Deze groepsactiviteit is bij je oma thuis te organiseren. Bij een High Tea plaats je veel verschillende, kleine snacks op tafel die iedereen pakken kan. Een High Tea is mogelijk met z’n tweeën, maar is nog een stuk leuker door meer familie uit te nodigen. Vraag iedereen om een klein gerechtje mee te nemen, zodat iedereen kan genieten van een uitgebreid aanbod aan lekkere snacks. Niet alleen is het heel gezellig om dit met z’n allen te doen; je oma zal ook genieten van de aanwezigheid van iedereen!

 

  1. Tandem fietstocht

Beweging is erg belangrijk, ook op een wat oudere leeftijd. Fietsen is misschien niet meer mogelijk voor jouw oma, maar een fietstocht op elektrische tandem volwassen is wel een goede optie. Hiermee ben je vereist om enigszins samen te werken, maar zodra dit onder de knie is, kun je samen genieten van de prachtige, Nederlandse landschappen. Zo zorg je ervoor dat je oma buiten komt en dat ze goed in beweging blijft. Bevalt de fietstocht en zou je dit vaker uit willen voeren? Neem eens een kijkje op de website van Huka! Hier vind je op-maat-gemaakte elektrische tandems. Perfect voor jouw oma! 


https://www.huka.nl/