My Hoken
Image default
Arts

Het Brugse Ommeland – een van de mooiste plekjes van België

Ben je nog op zoek naar een leuke locatie voor een weekendje weg of een langere vakantie? Dan is het Brugse Ommeland zeker het overwegen waard. Waarom? Dat lees je hieronder. 

Waar bevindt zich het Brugse Ommeland?

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt deze streek zich rond de stad Brugge. Ze loopt tot aan het Zwin in het noorden en het Houtland in het zuiden. De regio staat bekend voor haar prachtige natuur, doorkruist door kanelen en dijken, met hier en daar kastelen, abdijen en molens. Aan bezienswaardigheden zijn er dus geen gebrek.

Wat te doen?

Tijdens een vakantie in het Brugse Ommeland zal je jezelf niet vervelen, want er zijn honderden activiteiten om uit te kiezen. In onderstaande lijstje geven we jou wat inspiratie.

Fietsen

Er zijn verschillende fietsroutes in de buurt van Brugge, zoals de Groene Gordel (53 km), het Groen Lint (35 km) en de Oude Dijkenfietsroute (43 km). Tip: koop een fietsgids (bijvoorbeeld bij Bibliotrek) om nog meer leuke fietsroutes te ontdekken. Je kan gerust jouw eigen fiets meenemen, maar er zijn ook allerlei verhuurfirma’s in en rond Brugge.

Wandelen

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan is een wandeltocht zeker een aanrader. Wandel door het Zwin, ga van kasteel tot kasteel of snuister door de bossen. Er is voor elk wat wils. De meeste routes zijn bewegwijzerd. Natuurlijk kan je ook een wandelkaart kopen. 

Vespa

Verken de groene rand rond Brugge met een Vespa. Tijdens een tocht van 65 km rij je door Tudor, Beisbroek en Tillegembos met zijn kastelen en residentiële woningen.

Varen

Het Brugse Ommeland wordt doorkruist door verschillende waterwegen. Die kan je per boot verkennen. Actieve vakantiegangers kunnen dan weer een kano of kajak huren. Dat is de ideale activiteit voor een zonnige zomerdag. 

Speeltuinen

Ook voor de allekleinsten zijn er voldoende activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een van de speeltuinen (Tillegembos, Kasteelpark, Torwoud…) of een kinderboerderij. Bij Alpacafokkerij Sunset kan je zelfs met een alpaca wandelen!

Bezienswaardigheden

Voor cultuurliefhebbers zijn er allerlei bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Denk aan Fort Napoleon, Kasteel Wijnendale, het For Freedom museum en het Permekemuseum. 

Overnachten

Het Brugse Ommeland biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Hotels, B&B’s, campings, vakantieparken, vakantiewoningen… aan keuze is er geen gebrek. En voor de grote en kleine honger is er ook een overvloed aan keuze. 

Meer info

Kan je niet wachten om een vakantie in het Brugse Ommeland te booken? Kijk dan op brugseommeland.be voor meer info.