My Hoken
Image default
Computers

Zo creëer je de ultieme gaming set-up

Dat gamen tegenwoordig hartstikke populair is zal de meeste mensen en vooral ouders van een jonge zoon of dochter niet ontgaan zijn. Een spannend potje Call Of Duty of een vriendschappelijk spelletje FIFA tegen een goede vriend, gamen is tegenwoordig hot! Het is dan ook zeker niet vreemd dat de verwachte omzet van de gaming industrie in 2020 wordt geschat op maar liefst 128 miljard euro wereldwijd. Het grootste gedeelte van deze omzet, namelijk 40%, zal worden gerealiseerd met de verkoop van mobiele games op bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Het aandeel van de consoles wordt geschat op 28% en het aandeel gamers via een pc 19%.

Nu gamen dus steeds populairder wordt en consumenten hier steeds meer tijd aan besteden wordt het tijd om eens goed te onderzoeken wat voor set-up je hier nu voor nodig hebt. Urenlang achter elkaar gamen op een slechte stoel zal namelijk funest zijn voor een gezonde lichaamshouding.

Daarom zullen wij in dit artikel onze voorkeur geven voor de ultieme gaming set-up zodat jij voortaan urenlang onbezorgd kan genieten van de dikste titels!

Voor welk platform kies jij?

Voordat je kan gaan beginnen met gamen is het belangrijk om een keuze te maken op het gebied van de verschillende platforms. Er kan namelijk gegamed worden op mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet, op consoles zoals een Playstation of een Xbox of op een desktop apparaat zoals een computer. Zoals in de intro duidelijk is geworden worden de meeste games gespeeld op een mobiel apparaat. Vaak zijn dit echter nutteloze spelletjes zoals kruiswoordpuzzels en dergelijke. Het aanschaffen van een complete gaming set-up is in dit geval dan ook een beetje overdreven. Daarom zullen we in dit artikel voornamelijk ingaan op de ideale gaming set-up voor console en computer.

De game wereld op zowel console als op een pc is in beide gevallen zeer actief. Er zijn tientallen miljoenen spelers actief over een grote verscheidenheid aan games. Ons advies is dus om puur te kijken naar welke console jouw voorkeur heeft op het gebied van speelstijl. Op een console maak je namelijk meestal gebruik van een controller, op de pc is dit juist een muis en keyboard. Kijk dus voor jezelf welke stijl van gamen voor jou persoonlijk het fijnst is en kies hiervoor.

Kies vervolgens een geschikt beeldscherm

Nu we een platform om op te gamen hebben aangeschaft moet de volgende keuze worden gemaakt. Namelijk de keuze voor een bepaald beeldscherm. Hierbij heb je in grote lijnen keuze uit twee mogelijkheden, namelijk een televisie of een monitor. Het is aan jou persoonlijk een keuze te maken welke type beeldscherm jij het fijnst vindt. Eén belangrijke zaak waarmee moet worden rekening gehouden is dat niet elke televisie als monitor gebruikt kan worden. Hiermee bedoelen wij dat een PlayStation op elk type beeldscherm kan worden aangesloten maar een computer niet.

Zorg er dus voor dat je kiest voor een beeldscherm waarvan je zeker weet dat die compatibel is, ofwel samengaat met jouw voorkeurs console.

Een comfortabele stoel is goud waard

Nu het platform en het beeldscherm beide aangeschaft zijn wordt het tijd om je te oriënteren naar de vele mogelijkheden op het gebied van een gamestoel. Een gezonde en comfortabele zithouding tijdens het gamen is namelijk erg belangrijk, zowel voor jezelf als voor je game prestaties.

Kies daarom voor een gamestoel die past bij jouw lichaam en daarnaast verstelbaar is. Zo ben je er van verzekerd dat je de stoel altijd in de gewenste stand kan zetten.

Kies voor het juiste gaming bureau

Het juiste gaming bureau is naast het platform zelf misschien wel de belangrijkste aankoop.

Hier worden je set-up immers op geplaatst en doet daarnaast dienst als opbergplek voor bijvoorbeeld je hardware en games. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gaming bureaus beschikbaar. Kies uit één van de populairste game bureaus van dit moment en wees ervan verzekerd dat het bureau je game set-up helemaal compleet maakt. Bij het uitkiezen van een bureau is het erg belangrijk om te kijken naar de ergonomische mogelijkheden ervan. Het is bijvoorbeeld erg handig als je bureau verstelbaar is. Je hebt dan namelijk meer vrijheid voor de houding van je lichaam en voorkomt eventuele lichamelijke klachten als gevolg van het langdurig zitten.

Surround-sound of toch een headset?

De laatste keuze binnen je game set-up is die voor de juiste audio. Het is hierbij belangrijk dat je voor jezelf bepaalt welk soort games je het meeste speelt. Op basis hiervan ga je namelijk de keuze maken tussen geluid via een stereo of een headset. Indien je veel racegames speelt of bijvoorbeeld sport games zoals FIFA dan raden wij je aan om te kiezen voor een goede stereo. Hiermee creëer je namelijk het gevoel dat je echt in de game zit. Een stereo als geluidsbron gebruiken werkt jammer genoeg niet bij alle games. Tijdens het spelen van games zoals Call Of Duty of Battlefield is het bijvoorbeeld erg belangrijk om alle omgevingsgeluiden zoals voetstappen of openslaande deuren te kunnen horen. De enige manier hiervoor is om het geluid af te spelen doormiddel van een headset. Op deze manier kun je alle geluiden goed horen en kan je bovendien tactisch gebruik maken van de richting van het geluid. Zo kun je precies horen waar die moeilijke tegenstander binnen een potje Call Of Duty vandaan komt.

Indien je de bovenstaande stappen hebt gevolgd beschik je nu over een complete game set-up die volledig is aangepast aan jouw wensen en behoeftes. Sluit alles snel aan en veel game plezier!