My Hoken
Image default
Sport

Wat vind jij de meest comfortabele trainingsbroek?

Enkele basics mogen in geen enkele garderobekast ontbreken. Het gaat hierbij onder meer om goede ondershirts, om comfortabel ondergoed, om goede sokken en om een comfortabele trainingsbroek. Vrij veel mensen dragen namelijk dagelijks een trainingsbroek. Niet alleen naar het voetbalveld toe, maar ook naar bijvoorbeeld de supermarkt. Uiteraard is het ook heerlijk om een trainingsbroek binnenshuis te dragen.

Maar, hoe vind je nou de beste trainingsbroek? De ervaring leert dat iedereen andere eisen aan zijn/haar trainingsbroek stelt. Mocht jij op dit moment op zoek naar een nieuwe trainingsbroek zijn, moet je daarom goed over je eisen nadenken. Hieronder vind je in ieder geval enkele belangrijke aandachtspunten.

Pasvorm van de broek

Ten eerste moet je goed naar de pasvorm van de broek kijken. Betreft het een trainingsbroek met vrij wijde pijpen? Of betreft het een trainingsbroek met hele strakke pijpen? Dat laatste is op zich lekker als je de trainingsbroek alleen thuis draagt, maar op het voetbalveld is dit een stuk minder praktisch. Als je bijvoorbeeld je broek uit moet doen terwijl je je voetbalschoenen nog aan hebt, gaat dit vrij lastig met strakke broekspijpen. Ga in dat geval goed na of de trainingsbroek over ritjes aan de onderzijde van de broekspijpen beschikt.

Merk van de broek

Wist je dat er grote verschillen bestaan tussen bijvoorbeeld een Nike trainingsbroek en een Adidas trainingsbroek? Deze twee merken gebruiken andere materialen en werken de broeken op een andere manier af. Dit is duidelijk aan het design terug te zien, maar ook aan het comfort.

Maat van de broek

Tot slot is het belangrijk om heel goed naar de maat van de broek te kijken. Heb je het liefste een broek die nét een maatje te groot is? Of heb je liever een trainingsbroek die iets kleiner valt? Op dit gebied heeft iedereen andere wensen; denk dus óók hier goed over na.